elkezdődött az évad

2018.09.24. 15:00

Pro Theatro-díjat kapott Láposi Réka

A Vörösmarty Színházban a 2018/2019-es színházi évadot nyitó előadáson adta át Cser-Palkovics András polgármester a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat. A Székesfehérvár Önkormányzata által alapított elismerést a Vörösmarty Színházban a kollégákért és a közönségért, valamint a tehetséggondozásban végzett munkájának, a beavató színházi foglalkozások megszervezésének elismeréseként vehette át Láposi Réka.

FMH

Láposi Réka és Szikora János díjátadón

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A Chicago című musical premierjével kezdődött meg a Vörösmarty Színház új évada. A függöny felgördülését ünnepélyes pillanatok előzték meg. Szikora János igazgató köszöntötte a 2018/19-es színházi évad első előadásának, a Chicago musical bemutatójának nézőit. Mint mondta, számukra is nagy öröm, hogy évről évre egyre több, a színházban, a színházért, a kultúráért dolgozó személy kapja a város elismerését. Olyan emberek, akiknek munkája ezerszeresen benne van egy-egy produkcióban, ők maguk azonban láthatatlanok. A köszöntő után került sor a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díj átadására.

Láposi Réka és Szikora János díjátadón
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Az évad első vastapsát Láposi Réka kapta, aki Cser-Palkovics András polgármestertől vehette át a város közgyűlése által alapított rangos elismerést – írta az ÖKK. A méltatás során elhangzott, Láposi Réka 2001-ben kezdett el dolgozni rendezőasszisztensként Székesfehérváron. Szurdi Miklós igazgatósága alatt művészeti titkárként, majd Quintus Konrád és Szikora János igazgatósága idején művészeti főtitkárként segítette a Vörösmarty Színház munkáját. Legfontosabb tevékenységének ugyanakkor a diákszínjátszó csoportok vezetését tartja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában