Különleges képességű, őszinte emberek rajzai

2018.08.11. 08:00

Bezárt a Festők utcája

A fehérvári Ady utcában megrendezett Festők utcája ezen a héten szélesre nyitotta az alkotás lehetőségét mindenki számára. A zárónapra a Szent Kristóf Ház különleges képességű fiataljainak szupercsapatát invitálta meg Ónodi Károly szervező.

Majer Tamás

Élményfestés Szent Kristóf-módra

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Tóth József festőművész segítette a résztvevőket, együttes erővel és gondolattal festettek.

– Kíváncsi vagyok a fantáziájukra, teljesen máson jár az eszük, mint nekünk. Mindannyijuknak van egy világa, oda kell rájuk figyelnünk. Ők tényleg az mondják, amit éreznek. Nem képmutatók – így mutatta be Tóth József a csapatot.

Élményfestés Szent Kristóf-módra
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Józsefnek közel sem ez volt az első ilyen megmozdulása, gyakran rajzol együtt fogyatékkal élő emberekkel. Egy balatonszemesi alapítvánnyal szervátültetettek között is rendre tart hasonló foglalkozásokat.

– A Szent Kristóf Ház nappali intézmény, többnyire családban élnek a fiataljaink. Már kikerültek az iskolából, de munkahelyen nem tudnak elhelyezkedni. Hozzánk közösségbe járhatnak – mondta el Pappné Márta kísérő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában