Székesfehérvár

2018.08.01. 08:30

A Fehérvári Kézművesek a Napraforgó táborban

Ötödik hetébe ért a Napraforgó Napközis Tábor a Bregyó-közben, ahol kedden a Fehérvári Kézművesek Egyesülete tartott foglalkozást a részt vevő kis­diákoknak.

Sági Zoltán

A habzsákból rajzolt mintának nemcsak a vonalvezetése a finom

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Az árnyas fák alatt kialakított munkaasztaloknál a mintegy 200 általános iskolás népi mesterségekkel ismerkedhetett. Az agyagozók mintás plaketteket és apró használati tárgyakat formáztak, természetesen értő támogatással – amely minden más asztalnál is segítőkészen állt rendelkezésre. A gyöngyfűzők tervrajzaikat követve hoztak létre színes, csillogó és apró ékszereket és állatfigurákat.

 

A csuhézóknál ezúttal a kukoricahajból font karkötő örvendett népszerűségnek. A mézeskalács-díszítés iránt érdeklődők odafigyeléssel követték, amint szakavatott kezek a spricc­zsákból finom ívű mintákat kanyarítottak a csillagot, fenyőt és holdat formázó mézes lapkákra. A hímzők a fehér vásznakra kékkel nyomott mintákat szorgosan követve, a részletekben türelmesen elmerülve hímezték vég nélkül a virágokat, míg előttük az asztalon vesszőből font hímzőkosarakban sorakoztak a színes fonalak.

A habzsákból rajzolt mintának nemcsak a vonalvezetése a finom
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Az ötödik hetéhez érkező táborban a következő napok során a gyerekek honvédelmi, közlekedésbiztonsági és prevenciós fejlesztő foglalkozáson vehetnek majd részt, a 10 év felettieknek pedig légpuskalövészetet tartanak. A tábor utolsó, augusztus 6-tól 10-ig tartó turnusára augusztus 1-jén, szerdán 10.00 óráig lehet jelentkezni személyesen a Bregyó Sportcentrumban, vagy a Városgondnokság e-mail-címén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában