Zene darbukára és eszkábákra

2018.07.16. 20:00

Tradicionális ütőhangszerek és sufnituning zajszerszámok is előkerülnek az Ütős Fesztiválon

Agárdra, a Nadap nevű hajó fedélzetére invitálták meg az Ütős Fesztivál szervezői a sajtó munkatársait, hogy aztán a ringatózó fedélzeten Ölvedi Gábor zenész keretdobon, majd darbukán játszva adjon ízelítőt a péntektől vasárnapig tartó összművészeti színekkel tarkított, ütőhangszer fókuszú fesztiválból. Jegyről szó sem volt, ingyenes lesz a belépés.

Majer Tamás

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Németh Zoltán lesz a rendezvény egyik műsorvezetője. Felidézte, hogy 2016-ban Velence-tavi vándorfesztiválként indult az Ütős Fesztivál. Első alkalommal a Velence Korzón ütöttek-vertek tanyát. Tavaly átköltöztek az agárdi szabadstrand egy fákkal övezett, a vízhez pöttyös labda hajításnyira lévő részére. Itt horgonyt vetettek! Vagyis az idei Ütős Fesztivál ismét az agárdi szabadstrandon lesz. Annak is a keleti oldalán.

Pethes Adrienn főszervező hátulról kezdte, a kiegészítő programokat sorolta.

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

– Ennek a rendezvénynek az alapvetése az együttlét. A nappalokat családi programokra fűzzük fel. Nagyon sok új, kísérleti momentum lesz idén. A Lajta Néptáncegyüttes egy tízperces, zene nélküli ritmuskísérlettel készül. Velünk lesz a Bélaműhely Soundart, akik mindenféle eszkábákból fognak hangokat kicsépelni – sorolta. – Nagyon sok gyerekprogramunk lesz: afrikai történetekkel átszőtt mesék, dobworkshopok. Eddig körülbelül 50 szólódobos jelentkezett be, akik velünk szeretnének zenélni, ebből következőleg a közös dobolás az egyik kiemelt programpontja lesz az eseménynek – folytatta.

A spontán dobolásnak, ha nem zavarják vele a színpadi muzsikát, bármikor nekidurálhatják magukat a fiúk-lányok, úgyhogy jó lesz résen lenniük a fesztivállátogatóknak.

Ölvedi Gábor a DaWhy frontembere perzsa keretdobon űzte a ritmusokat
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A megnyitót pénteken 15 órakor dobolják ki, a Girassol szambatáncosainak közreműködnek benne. A színpadi fellépők között lesz az Ataru Taiko Japán Dobszínház (18 óra), a tradicionális távol-keleti ütőhangszerekkel operáló DaWhy (20 óra) és a Kerekes Band (22 óra) is. Ők ezúttal Kikivel, az Első emelet énekesével muzsikálnak együtt.

Szombaton egész nap dübörgés!

Este többek között jön Palya Bea és Zenekara (20 óra) valamint a Parnograszt (22.30 óra). Vasárnap főleg hangszerekkel kísért gyerekfoglalkozásokra számíthatunk. A záró esemény 16 órakor rajtol, ez Franczia Dani NeoFolk című műsora lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában