seregélyesi színjáték

2018.07.20. 15:30

Gyermekszínjátszók vendégeskedtek Szarvas Józsefnél

A Nemzeti Színház tagjának, Szarvas Józsefnek a vendégszeretetét élvezhették a seregélyesi színjáték tanszakos diákok.

Tihanyi Tamás

A seregélyesi színjáték tanszakos diákok előadással zárták a tábort

Fotó: Tihanyi Tamás/ Fejér Megyei Hírlap

Szarvas József meghívására a Vas megyei Viszákon tölthettek el egy csodálatos, élményekkel teli hetet a Seregélyesi Baptista Általános Iskola diákjai. A színjátszó tábort Gál Tamás színész, rendező és Laboda Róbert tanár, költő szakmai vezetésével rendezték meg: a diákok két Mátyás királyhoz kapcsolódó modern, aktualitásokkal tűzdelt színdarabot alkottak a rendezőkkel. Szarvas József a próbákra be-bepillantva, mecénásként figyelte a folyamatot és készítette fotóit.

A kemény munka, a szöveg és ének tanulása mellett jutott idő a táborban kikapcsolódásra is: a Kaszás Attila Pajtaszínházba látogatott a Kiskalász együttes, amely muzsikájával szórakoztatta a táborlakókat, akik részt vehettek Szarvas József önéletrajzi könyvének bemutatóján is. A színművész életútjának megrendítő és humoros pillanatait szellemes előadásban hallhatták a szerzőtől.

A seregélyesi színjáték tanszakos diákok előadással zárták a tábort
Fotó: Tihanyi Tamás/ Fejér Megyei Hírlap

A diákok megtanulhattak langallót nyújtani, kemencében sütni, de az is megtörtént, hogy a házigazda saját készítésű vacsorával lepte meg őket. Minden táborlakó dicsérte „Jóska bácsi” főztjét, aki bizonyította, hogy nemcsak a színpadon, de a gyerekek szálláshelyéül szolgáló jurta mellett felállított üstnél is tud alkotni. A tábor zárásaként a diákok bemutatták munkájukat: két varázslatos előadás született a nézők és Szarvas József örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában