a várost bemutató könyv

2018.07.09. 09:30

Bodajkról szól, szóban és képekben

Wurczinger Lóránt, Bodajk polgármestere nyitotta meg a könyvbemutatót a városháza nagytermében, szombaton a városnapon, ahol bemutatták a Bodajk – Szóban és képekben című kiadványt.

Palocsai Jenő

A könyv alkotóinak csoportja

Az eseményen jelen voltak a temérdek fotóval illusztrált könyv elkészítésében résztvevő fotósok, a lengyel és a német testvértelepülések, Plesna és Rödemark képviselői, valamint a jelentős számú helyi érdeklődő. A hivatalos köszöntő után a szerző, a József Attila-díjas Bakonyi István vette át a szót, aki 3 éve a város díszpolgára. Beszédét azzal kezdte, hogy a díszpolgári cím átvételekor fogant meg benne a várost bemutató könyv gondolata. Csak negyedrésze szöveg, a többi helyi, amatőr fotósok által készített képek sokasága, melyekkel mindenki a saját szemszögéből igyekezett bemutatni a fiatal várost.

A könyv alkotóinak csoportja Fotó: Rozsnyai Attila

Ahogy a könyv tördelője, szerkesztője, Salgói János elmondta, igyekezett a képeket tematikusan illeszteni a szöveghez. A tördelésért felelős a szokatlan könyvformát nem tudta mire vélni, feltette magában a kérdést, hogy ballonkabát zsebe vagy női táska ihlette-e a méretet, de elkészült, és mindenki elégedett az eredménnyel. A városvezető zárásul azt mondta: – Mikor Székesfehérvár Európa Kulturális Fővárosa címére pályázott, a videóját azért utasították el Brüsszelben, mert túl sok volt abban a mosolygó ember és a kereszt. Válaszul csak olyan képek kerültek a könyvbe, ahol mindenki mosolyog és csak egy helyen van több kereszt, mint Székesfehérváron és ez Bodajk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában