"Ez az anyag jó!"

2018.06.28. 08:30

Megnyílt a Fehérvár Szalon a múzeumban

Két év után rendezték meg ismét a fotó-, képző-, és iparművészeti alkotásokból rendezett tárlatot.

Bokros Judit

A jelen lévő díjazottak, balról: Mosberger Róbert, Szegedi Csaba, Pinke Miklós és Varga Gábor Farkas

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Szent István Király Múzeum fehérvári, vagy Fehérvárhoz kötődő alkotóknak írta ki pályázatát, ezúttal a barokk jegyében.

A szerda délutáni megnyitón, az Országzászló téri épületben a múzeum igazgató-helyettese, Győr Attila köszöntötte a megjelenteket. Cser-Palkovics András polgármester izgalmas gondolatkísérletnek nevezte a kiállítás létrejöttét.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, Radák Eszter festőművész – egyben a háromtagú zsűri elnöke – megnyitójában úgy fogalmazott: a tárlat hivatkozási alap lesz számára arra, hogy érdemes-e városi kiállítást rendezni. A vállalkozás ugyanis egyszerre rizikós, mégis izgalmas, s Fehérváron megérte vállalni a kockázatot. „Ez az anyag jó!” – tette még hozzá.

A jelen lévő díjazottak, balról: Mosberger Róbert, Szegedi Csaba, Pinke Miklós és Varga Gábor Farkas
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Szalon egyben verseny is, a kiválasztott művészeknek Cser-Palkovics András adta át a díjakat. Ők: Mosberger Róbert fotográfus, képzőművész, Pinke Miklós képzőművész, Szegedi Csaba festőművész, Szentes Ottokár festőművész (ő nem volt jelen) és Varga Gábor Farkas tervezőgrafikus, képzőművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában