inspiráció, felolvasás

2018.06.20. 07:30

Hasítás Garaczi módra

A posztmodern irodalom képviselője a 2018-as Üveggolyó díjjal kitüntetett Garaczi László vendégeskedett a városi könyvtárban.

Garaczi László Sárbogárdon vendégeskedett Fotó: Nagy Zsuzsanna

Garaczi Lászlót elkísérte irodalmár felesége, Nagy Ildikó Noémi író. Gyöngyössy Csaba tanár moderálása mellett Garaczi beszélt pályakezdéséről, írásairól, verseiről, az inspiráló eseményekről, de szó esett napi aktualitásokról, a „facebook-jelenségről” és a labdarúgó-világbajnokság csapatairól, világbajnoki esélyekről is.

Garaczi László Sárbogárdon vendégeskedett
Fotó: Nagy Zsuzsanna

Garaczi László a jó hangulatú, kellemes találkozót a könyvhétre megjelent ötödik lemur-kötete, a Hasítás egyik (önéletrajzi) részletének felolvasásával zárta. A Hasítás pulzáló korrajz, lapjain megelevenednek a közelmúlt évtizedei, hősünkkel együtt lődörgünk a Felszabadulás terén, csavargunk Párizsban és Berlinben. Emellett pedig a könyv varázslatos játék az életrajzi regény lehetőségeivel, azzal, hogy valójában mi a fikció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában