Zenebutik, zenehíd

2018.06.08. 07:30

A nyolcvanéves Juhász Előd volt a könyvtár vendége

Csütörtökön a Vörösmarty Mihály Könyvtárban Zenebutik, zenehíd – zeneközelben Juhász Előddel címmel kezdődött program a 89. Ünnepi Könyvhét és a 17. Gyermekkönyvnapok keretében.

Sági Zoltán

Szellemes történetekkel szórakoztatta hallgatóságát Juhász Előd

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A 80 esztendős Juhász Előd volt a vendége a VMK olvasótermében csütörtökön megrendezett találkozónak. Az egykori Zenebutik tudós tévésztárja a Zeneakadémián tanult zenetudományt, majd az ELTE filozófia–esztétika tanszékén dok­torált. Első interjúját Igor Sztravinszkijjal készítette. Eddig 16 kötete jelent meg.

Szellemes történetekkel szórakoztatta hallgatóságát Juhász Előd
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Juhász Előd, aki jelenleg a Magyar Katolikus Rádió külsőse, Spányi Antal megyés püspökről mint főnökéről tett említést derűs hangú beszámolójában, de szólt pár szót Várszegi Asztrik egykori pannonhalmi főapátról is mint zenei műsorainak gyakori vendégéről. A Zenebutikról mesélve a hallgatósággal sok apró, színes részletet osztott meg a műsor háttértörténetei közül. – 15 éves koromban jött a sugallat, hogy zene! Szinte egyik napról a másikra jött a lökés, hogy erre induljak el – mesélte a hallgatóságnak az előadó, aki Szabó István Oscar-díjas filmrendezővel járt egy osztályba, és 1956-ban érettségizett a Toldy Ferenc Gimnáziumban Budán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában