Őszinte, hiteles előadás

2018.05.15. 09:30

A fehérvári Topi atya a Szentlélek erejéről beszélt

Pappá válásáról, megtéréséről s a pünkösd jelentőségéről is beszélt Tóth Tamás atya Bakonyi István meghívására. 

Bokros Judit

Tóth Tamás atya lebilincselően beszélt hitről, megtérésről is

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Őszinte, hiteles – talán ez a két jelző ugrik be rögtön, ha Tóth Tamást, becenevén Topi atyát kellene jellemeznem a hétfői beszélgetés alapján. S ahogy a közönség reakcióiból kiderült: a plébánosra általánosan jellemző az a közvetlen megnyilvánulási mód, ahogyan a Királykút Emlékházban megosztotta gondolatait a hallgatósággal hivatásáról, hitről, Istenről.

 

A házigazda, Bakonyi István irodalomtörténész pünkösd előtti beszélgetésre hívta az atyát, aki a fehérvári Vasútvidéki Prohászka – Jó Pásztor Plébánia vezetője. Sok mindent megtudhattunk ezen az estén a vendégről, akinek személyisége – mint maga is megfogalmazta – megosztó az egyházon belül és a hívek között. Sokan nagyon szeretik, de vannak, akik nem kedvelik. Ám ez így van rendjén – tette hozzá Topi atya.

Tóth Tamás atya lebilincselően beszélt hitről, megtérésről is
Fotós: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A papi hivatás felé vezető út megidézése után hallhattunk arról: az igazi megtérése valójában nemrég kezdődött azzal, hogy beszélgetni kezdett Istennel. Enélkül is lehet ugyanis papnak lenni – mondta Tóth Tamás, aki pünkösdhöz közeledve a Szentlélekről fejtette ki gondolatait, kiemelve annak erejét, fontosságát, rámutatva: furcsa, hogy mégis csupán ez az egy ünnepe van a katolikus egyházban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában