19. Kortárs Művészeti Fesztivál

2018.05.08. 11:45

Csinálják a fesztivált – Kortárs művészet kilenc napon át Székesfehérváron

Már e hét péntektől megtelik élettel – és kiváló programokkal – a Zichy liget.

Szanyi-Nagy Judit

A programokról Juhász Zsófia (b), a Fehérvári Programszervező Kft. ügyvezetője, Bobory Zoltán, Brájer Éva alpolgármester és Falvay Miklós, a Fehérvári Művészek Társaságának képviselője számolt be

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A rózsaszín, narancssárga és kék színekben pompázó Rezsők – azaz szélemberek – szándékos provokációk: a Zichy liget zenepavilonjának közelében felállított, harsány „bábok” a május 11-én kezdődő, s május 19-éig tartó 19. Kortárs Művészeti Fesztiválra hívják fel a járókelők figyelmét. A gazdag programkínálatot egy sajtótájékoztató keretében mutatták be hétfőn a szervezők.

Többek között május 11-én 18 órakor zászlófesztivállal nyílik meg a rendezvény a Fő utcán, május 12-én 18 órától az Árpád középiskola diákjai tartanak divatbemutatót újrahasznosított anyagokból, 13-án 16 és 18 óra között a diáknapok produkciói­ból lesz válogatás, 14-én 19 órától pedig a Prospero Színkör Jean Genet Cselédek című művét mutatja be.

A programokról Juhász Zsófia (b), a Fehérvári Programszervező Kft. ügyvezetője, Bobory Zoltán, Brájer Éva alpolgármester és Falvay Miklós, a Fehérvári Művészek Társaságának képviselője számolt be
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Újdonság lesz a magyar filmeket bemutató esti kertmozi, s a több városi helyszín, de – mint azt Brájer Éva alpolgármester és Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke hangsúlyozta – a Fehérvári Könyvnapokat is e rendezvény keretein belül rendezik meg. A hét végén egy másik nagyobb program is zajlik majd: a nemzeti emlékhelyek napja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában