a természetfotózáshoz nem árt némi tudás

2018.05.04. 20:39

A ragadozó madarakat mutatja be Lendvai Balázs kiállítása

Hangos sivítás közepette nyílt meg Lendvai Balázs fotós újabb kiállítása a Budai úti tagkönyvtárban.

Szanyi-Nagy Judit

Torma Bálint szavalatával nyílt meg Lendvai Balázs fotókiállítása

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A Budai úti buszmegállóban várakozók gyakran tekintgettek május 4-én este a könyvtár irányába. Sokan be is merészkedtek az épületbe, s az érintett helyiségbe – amely színültig megtelt emberekkel. Itt a látogatók egy izgalmas programnak lehettek szem- és fültanúi: Ragadozó madarak címmel nyílt meg Lendvai Balázs fotókiállítása, mely eseményen nemcsak Kalmár Lajos Gábor FIAP-díjas természetfotós, Berkényi Tamás, a vadmadárkórház állatorvosa és – szavalatával – Torma Bálint közreműködött, de a kiállításhoz kapcsolódva két vadmadár is tiszteletét tette a helyszínen.

A macskabagoly mögött Berkényi Tamás állatorvos áll, tőle balra pedig Lendvai Balázs fotós
Fotós: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

– A képek magukért beszélnek – mondta a megnyitón Kalmár Lajos Gábor, hozzátéve, a természetfotózáshoz nem árt némi tudás sem. Például annak az ismerete, hogy mit, mikor és hogyan tud lefotózni az arra vállalkozó.

Torma Bálint szavalatával nyílt meg Lendvai Balázs fotókiállítása
Fotós: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A ragadozó madarak tematikához kapcsolódva Berkényi Tamás a sukorói és székesfehérvári illetőségű Vadmadárkórházról, annak létrejöttének körülményeiről, működési feltételeiről és az ott gondozott állatokról beszélt. A könyvtárban sivító, korábban a fészkéből kiesett vörös vércse, valamint a felettébb türelmes, egyik szemére sérült macskabagoly egyaránt tagjai ennek a gondozóhelynek. A megnyitó végén az állatokat – csakúgy, mint a tehetséges fotós, Balázs képeit – csodálattal járták körbe az ide ellátogató emberek.

A Budai úti tagkönyvtárban, az intézmény nyitvatartási idejében látogatható fotókiállítás május 31-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában