Gratulálunk!

2018.04.05. 09:15

Zemlényi Eszter és Tóka Ágoston Fischer Annie-ösztöndíjas

Két székesfehérvári kötődésű művész is állami zenei ösztöndíjat nyert, amelyet szerdán, gála keretében vehettek át a Zeneakadémián.

Bokros Judit

Az ifjú tehetségeket felkaroló állami zenei ösztöndíjakat az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. hirdette meg. Pályázni a Kodály Zoltán zenei alkotói, a Fischer Annie zenei előadó-művészeti és a Lakatos Ablakos Dezső jazz előadó-művészeti ösztöndíjakra lehetett.

A Fischer Annie zenei előadó-művészeti ösztöndíj idei 14 ösztöndíjasa között két fehérvári származású van: Tóka Ágoston orgonaművész és Zemlényi Eszter énekes, koloratúrszoprán.

Ugyanebben az ösztöndíjban részesült Drahos Rebeka fuvolaművész, akinek édesapja, Drahos Béla éveken át volt a fehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar karmestere, művészeti vezetője.

A két művésszel korábban mi is beszélgettünk: a Zemlényi Eszterrel készült interjúnkat itt, Tóka Ágostonét pedig itt olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában