Ősfehérvár Alkotóközösség

2018.04.12. 07:30

Versmaraton a Vörösmarty Olvasótermében

Mint Sipos Mária lapunknak elmondta, 2016-ban közkívánatra alakította meg az Ősfehérvár Alkotóközösséget, amelynek tagjai között egyaránt vannak irodalmárok és képzőművészek is.

Sági Zoltán

A tagok legtöbbje amatőr – de kapcsolódnak a közösséghez a művészetekkel hivatásszerűen foglalkozók is. A megalakulást követően született egy megállapodás, amelynek értelmében az alkotóközösség havi két alkalommal, egyszer irodalmi, egyszer képzőművészeti tematikával, a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében programot szervez. Az idei Versmaraton az Ősfehérvár Alkotóközösség második költészetnapi rendezvénye, amelyből a szervező hagyományt szeretne kinevelni. Sipos Mária örvendetesnek nevezte, hogy a nyugdíjasok mellett az alkotóközösség munkájába elkezdtek bekapcsolódni fiatalabbak, iskolások is.

A Versmaraton során a közösség tagjai, illetve az előzetesen bejelentkezettek olvastak föl verseket 14 órától egészen teremzárásig, akik között nem csak székesfehérváriak, hanem a környező településekről érkezők is akadtak szép számmal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában