Megtervezett képzeletvilág

2018.04.17. 08:57

Staudt Ágnes, grafikus látogatott a Hétvezérbe

Szerettek rajzolni? – Nagyon! – hangzott egybehangzón a válasz Staudt Ágnes képzőművész kérdésére.

Szanyi-Nagy Judit

A gyermeksereg egyik része mindennap rajzol

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Az április 11-ei költészet napját nemcsak időben (egészen április 18-ig), de a tematikát tekintve is kiterjesztették a fehérvári Hétvezér Általános Iskolában.

– Kilenc esztendővel ezelőtt érett meg bennem az elhatározás, hogy a költészet napjáról ne csupán egy pár perces műsor keretében, de egy teljes projekthét során emlékezzünk meg – mesél az indíttatásról Varga Zsuzsanna magyartanár.

Kezdetben ez még főként a (kortárs) irodalmat foglalta magában, később a tematikában egyre-másra jelentek meg egyéb művészeti területek is, úgymint a rajz, ének, társadalomtudományok, történelem, idegen nyelv. S az alsó tagozat. Így mostanra egy teljes iskolát megmozgató projekthétté nőtte ki magát a Humán Hét elnevezéssel futó rendezvény – tudtuk meg az ötletgazdától.

A gyermeksereg egyik része mindennap rajzol
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Hétfő délután – az elmúlt évek vendégei, Czinki Ferenc és Vados Anna író, valamint Kurta Niké színésznő után – Staudt Ágnes, az iskola korábbi tanítványa látogatott el az intézménybe, a résztvevő ötödik–nyolcadik osztályos diákok örömére. A korábbi tanítvány végül képzőművészként találta meg számításait, a számítógépes grafika világában.

Digitális játékokhoz és rajzfilmekhez egyaránt tervezett már háttereket, s pen­náját ő sem hagyta otthon: a gyermekek az előadás keretében az általa hozott digitális táblán mutathatták meg, mi rejlik a képzeletükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában