Életre kelt figurák

2018.03.20. 18:00

Tartják egymással a kapcsolatot a megyei alkotók

A soponyai horgolószakkör az Őszi Napsugár Nyugdíjasklubon belül alakult meg, tizenegy évvel ezelőtt, még 2007-ben.

Szanyi-Nagy Judit

Az alkotás közben kicsit lelassul a világ, és jobban figyelünk a társainkra

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A téli hónapokban minden hétfő délután, három órán keresztül dolgoznak a szorgos kezek: a szakkör nevéből adódóan itt a horgolás élvez prioritást. A kézművesek ‒ Szolga Jánosné szakkörvezető, Balogh Istvánné, Gyenis Józsefné, Komjáti Istvánné, Lendvai

Gyuláné, Szalai Istvánné, Szinák Istvánné és Urbányi Béláné ‒ mindnyájan a soponyai nyugdíjasklub tagjai, termékeiket rendszeresen kiállítják. Tavaly szeptemberben Sárosdon, míg novemberben Dégen jártak, mindkét helyszínen a helyi alkotóklub meghívására ‒ tudtuk meg Balogh Istvánné Marikától, a nyugdíjasklub vezetőjétől.

Az alkotás közben kicsit lelassul a világ, és jobban figyelünk a társainkra
Fotós: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A soponyaiak hétfő délután ez utóbbi település kézműveseit látták vendégül a közösségi házban, ahol húsvéti díszek készültek. A folyamatos megyei kapcsolattartás célja, hogy az alkotók tanuljanak és ötleteket merítsenek egymástól. Így sorakoztak fel egymás mögé a tegnapi alkalmon pillangók, nyulak és csibék, de a húsvéti tojás alakú asztalterítők is szépen formálódtak ‒ a készítők pedig nem voltak restek egymás segítségét kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában