Boldog Születésnapot!

2018.03.05. 12:49

A Szabad Színház Gyuri bácsit ünnepelte

A népszerű társulat, a Szabad Színház legidősebb tagját köszöntötte 80. születésnapján. 

FMH

A megérdemelt tortán fújja el Gyuri bácsi a gyertyákat

Vasárnap délután örömünnepre gyűltek össze a színészek, a barátok, hogy megünnepeljék Udvaros György, Gyuri bácsi újabb kerek születésnapját az Igézőben. A Szabad Színház egyik alapítótagja március 4-én töltötte be a 80. életévét, ráadásul ez éppen az az esztendő, amikor a legjobb értelemben vett amatőr színtársulat alapításának 60. évfordulóját ünnepeli.

Gyuri bácsi tortája Fotók: Szabad Színház

Udvaros György az 1950-es évek végétől egészen nyugdíjba vonulásáig a Videotonnál dolgozott, eleinte elektronikai műszerészként, majd a diploma megszerzését követően fejlesztő mérnökként. Ifjú korától tagja volt a Videoton Színjátszó csoportnak, és rengeteg sikeres, értékes előadás szereplője lehetett. Szerepeit – függetlenül attól, hogy főszerep vagy csak kisebb epizód szerep volt – rendkívüli gonddal és aprólékos kidolgozással állította színpadra – minden műfajban otthonosan mozgott. Őrsi István Széchenyi és az árnyak című drámájában például az öngyilkosságára készülő Széchenyi István grófot személyesítette meg nagyszerű alakítást nyújtva. A Vörösmarty Színház sok előadásában is játszott akkor, amikor még a főszerepekre szerződtetett nagy hírű színészek mellett – önálló társulat nem lévén – a kisebb alakításokat a város legjobb színjátszóira bízták.

A megérdemelt tortán fújja el Gyuri bácsi a gyertyákat

Udvaros György számos, különböző elismerésben részesült pályafutása során. S ő az, aki a csoport legidősebb tagjaként ma is ugyanolyan fiatalosan, lelkesedéssel játszik, mint 60 évvel ezelőtt. A legfiatalabb új társulati tagok is azonnal barátként tekintenek rá, eszükbe sem jut „bácsinak” nevezni, vagy magázni – írták róla barátai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában