Lengyel Viktorné

2018.03.05. 10:00

Nyolcvanéves igazgatóját ünnepelte a zeneiskola

Lengyel Viktorné Klára zongoratanárt, a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola címzetes igazgatóját 80. születésnapja alkalmából volt kollégái és növendékei köszöntötték.

Majer Tamás

Meghatotta az őt ünneplő, körülölelő szeretet Lengyel Viktorné Klári nénit (jobbról a második) Fotó: Nagy Norbert

Klári néni a kerek dátumot január 13-án családjával ünnepelte. Szombaton a Hermann Zeneiskolában mások mellett Palócz Réka igazgató ünnepi köszöntője, Bódi Árpád – Klári néni egykori igazgatóhelyettese – történelmi távlatokat felraj­zoló beszéde, emlékfilm-vetítés, s jelenlegi növendékek zongora- és fuvolajátéka jelentette a születésnap protokollrészét. Boross Csilla operaénekes, egykori tanítványa is tiszteletét tette.

Lengyel Viktorné igazgatóságához fűződik, hogy a zeneiskola beköltözhetett jelenlegi – az egykori városi pártbizottság – épületébe. A rendszerváltozás után, az ő „évei” alatt vette fel az iskola Hermann László hegedűművész nevét. A „zsúr” végén beszélgettünk vele az épület megszerzésének történetéről. Klári néni háziasszonyi teendőit végezte otthon – dél­előtt a zenetanárok jobban ráérnek –, amikor bekopogott hozzá egy úr ama hírrel, Balsay István tanácselnök kéreti magához. – Kicsit megrémültem, de ha Balsay hív, ott leszek – gondoltam. A későbbi polgármester körbevezette őt az épületben. Klári néni elámult annak pompáján, a dupla szőnyegek, a csillárok gazdagságán.

Meghatotta az őt ünneplő, körülölelő szeretet Lengyel Viktorné Klári nénit (jobbról a második) Fotó: Nagy Norbert

– Ez lesz a hangversenyterem, a zeneiskola ebbe az épületbe kerül, mondta egyszeriben Balsay István – idézte fel a régi esetet a címzetes igazgató asszony. – Én innen nem mennék el – jelentette ki utóbb arra a kérdésünkre, hogyha rajta múlna, támogatná-e az iskola átköltözését a leendő középiskolai campusba. – Először is jó helyen van. A zeneiskolába a város minden pontjáról járnak a diákok, ezért jó, hogy központi helyen vagyunk – emelte ki.

– Fantasztikus ünneplés volt, erre nem is számítottam, nagyon jó emlékkel megyek haza – összegzett az ünnepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában