nagy múltú kísérőzenekar

2018.03.26. 15:30

A Tilinkó zenekar motorja a táncházéletnek

Minden héten van hova mennie annak, aki népzenére vágyik. Helyszíngazdaként élen jár A Szabadművelődés Háza és társintézményei.

Majer Tamás

A zenészek: Kneifel György (balról), Kneifel Imre, Bóka Richárd, Juhász Balázs

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A Folkest a Tilinkóval nevet viselő programon Kneifel Imre cimbalmozott, Juhász Balázs bőgőzött, Kneifel György hegedült. A nagy múltú, egykor a Fejér Megyei Népi Együttes kísérőzenekaraként alakult zenekarban mint vendég ezúttal Bóka Richárd brácsázott a Szedtevette zenekarból.

A zenészek: Kneifel György (balról), Kneifel Imre, Bóka Richárd, Juhász Balázs
Fotós: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A helyszín, A Szabadművelődés Háza kulturális szervezője, a néptáncos Hahn-Kakas István szerint, egy jó Folkest a Tilinkóval nem klasszikus, vezetett táncház, sokkal inkább szól a találkozásról, a kötetlen beszélgetésről. No persze a táncról és énekről is.

– Minden héten van népzene a városban – éljenezte lapunknak a táncházasok munkájának lelkesítő eredményét Hahn-Kakas István. S mint mondta, ennek alapjait a Tilinkó zenekar tette le, és ma is motorja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában