Helyben van a sokszínűség

2018.02.02. 12:00

Kultúrházak éjjel-nappal: gazdag a kínálat a megye településein

Megyeszerte több helyszínen, gazdag kínálattal várják az érdeklődőket a hétvégén a hagyományos Kultúrházak éjjel-nappal programokra.

Szabó Zoltán, Bokros Judit

hjhj

Fotó: Koppán Viktor

Székesfehérváron a Művészetek Háza a kiemelt városi helyszín. A rendezvénysorozat mottója: Helyben van a sokszínűség, ennek jegyében egész napos rendezvénysorozat lesz február 3-án. 10 órakor az Egy kupac kufli című magyar családi animációs filmet vetítik. Ugyancsak 10 órakor nyitják meg Balla Gemma textilművész Selyemálmok című kiállítását. 14 órától a Derkovits Művészeti kör Fess velünk! felhívással várja a képzőművészet iránt érdeklődőket a kiállítóteremben. Szintén 14 órától az intézmény nyitott műhelyei (fazekas, fafaragó, kosárfonó) tartanak foglalkozásokat. A Játszótárs Játékkészítő Műhely a Dínomdánom farsangi játszóházzal várja a családokat, 14 órától. 15-től 16 óráig tart a Kákics Zenekar és Gula Miklós interaktív gyermekműsora, táncháza. 16 órakor kezdődik a rendhagyó Csajos est, a Jöjj el, napfény! című francia vígjátékot vetítik a Barátságban. 16-tól 17 óráig az egészséges táplálkozásról lesz előadás és tanácsadás. 17 órakor megnyitják a MobilArt alkotócsoport Mobillal másképp kiállítását. 17.30-kor kezdődik a Zenei pódium, Kiss László Arany Páva-díjas muzsikussal.

A Szabadművelődés Háza kínálata is változatos. Pénteken 10 órakor Zene csendül, láb dobban… címmel ismeretterjesztő előadás kezdődik, közreműködik a Tilinkó Zenekar és a TáncolKODÓ Táncegyüttes. Hangszeres népzenei programot az este is nyújt: 20 órától improvizációkkal lép fel Gombai Tamás, Ökrös Csaba és Geröly Tamás. Pénteken és szombaton a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgálóban 18 órától éjfélig távcsöves bemutatóval várják az érdeklődőket.

Szombaton 16 órától gyermekek néptánc-bemutatókat tartanak: fellép a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyermektánc-csoportja és a csákvári Dallam AMI Tánccsoport. A táncosokat a Hermann László Zeneiskola növendékei kísérik, a vezetőjük Kneifel György. 16.30 órától kézműves-foglalkozás várja a kicsiket és a nagyokat. 18 órától koncerttel folytatódik a program: a Folkfonics zenekar mutatkozik be Az Öreghegyi Közösségi Házban szombaton 18 órától operettest lesz, Szabó Noémivel és Kovács Szilárddal.

Tavaly is csatlakozott a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a rendezvénysorozathoz Fotó: archív

Bicskén pénteken 17 órától társastánc-foglalkozás lesz a Fiatalok Házában. Szombaton 9 órakor a Csillagszeműek Táncegyüttes bicskei gyermekcsoportja tart foglalkozást. 10 órától Jöjjön a tavasz, vesszen a tél! címmel farsangi játszóház lesz, 15 órakor kezdődik a Farsangoló a mesék birodalmában interaktív mesekoncert. 17 óra: Különvonat – Erzsébet királyné, Sissi verseit farmerban előadja Pálfy Margit színművész. 18.30-kor Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas és Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről című filmjét vetítik.

Sárbogárdon pénteken 17 órakor nyitják meg Huszár László somogyi fafaragó kiállítását a József Attila Művelődési Központban. Bevezetőt mond Kovács György, a Megyei Művelődési Központ címzetes igazgatója. Utána játszóházba invitálnak kicsiket és nagyokat.

Enyingen, a Vas Gereben Művelődési Házban pénteken 19 órától kifulladásig dartsban mérhetik össze tudásukat a jelentkezők. Szombaton 10-től 18 óráig szabadulójáték lesz, kincskereséssel. 14 órakor, a Rozmaring nyugdíjasklubban kezdődik a közös sütisütés. 15.30 órakor nyitják meg Kocsis Ági fotókiállítását a művelődési ház galériájában, bevezetőt mond Katóné Szántó Márta. 16 órakor indul a játékos vetélkedő, a retro jegyében. Vasárnap 9-től 12 óráig egészséges ételeket készítenek, a gyerekeket kézműveskedésre invitálják.

Martonvásáron szombaton az autentikus Mohácsi Busójárás elevenedik meg. A program 13 órakor busómaszkok készítésével és a sokác néphagyomány felelevenítésével kezdődik a Beethoven Általános Iskola ebédlőjében. A Harmónia Idősek Otthonának ebédlőjében 14.30-tól lehet ismerkedni a néphagyományokkal, majd 15 órakor a vendég busók más jelmezesekkel a város főterére vonulnak, ahol zenés, táncos mulatsággal űzik majd el a telet. Ugyancsak szombaton táncházat és jelmezversenyt tartanak a művészeti iskolában, 17 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában