Több mint koncert!

2018.02.20. 09:30

Elindult a Somorjai Ferenc kamarazenekari hangversenysorozat

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kamarazenekari hangversenysorozatának névadója a megyeszékhely zenei életének ikonikus alakja, Somorjai Ferenc.

V. Varga József

somorjai

Fehérvár szimfonikus zenekara immár harmadik éve rendezi meg népszerű kamarazenekari hangversenysorozatát, az idén megújult formában.

A zenei sorozatról tegnap a Hiemer-házban tartott sajtótájékoztatót Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere, Vakler Lajos szerkesztő-műsorvezető, a Somorjai Ferenc-bérlet házigazdája, ifj. Major István, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója, Janos Acs (Ács János), az ismert, magyar származású karmester és Dubóczky Gergely, a szimfonikus zenekar vezető karmestere.

Az idei sorozat a Több mint koncert! nevet kapta a keresztségben. Ki lesz ma? Eszmék és muzsika így egyben – az izgalmas zenei csemegék és beszélgetések alcíme a rádió egykori emlékezetes déli zenei vetélkedőjére hajaz. Aki kérdez: Vakler Lajos. Aki válaszol: ismert közéleti szereplők.

Brájer Éva, Janos Acs és ifj. Major István Fotó: Pesti Tamás

Amint megtudtuk: a négy előadást egy „nulladik” előzi meg március 19-én 19 órától a Vörösmarty Színházban. Szeretnek a hallgatók címmel Bősze Ádám tart önálló zenei standup estet. A nyitány aztán a Mesés kezdés címet viseli március 22-én 18 órától a Hotel Magyar Király kupolatermében. Rossini-, Boccherini- és Haydn-művek csendülnek fel, szólót játszik Kárász András gordonkaművész, vezényel Dubóczky Gergely. A vendég Hirtling István színművész lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában