Állandó kiállítás

2018.01.18. 08:00

Országszerte hatalmas érdeklődés fogadja a Seuso-kincset

A Seuso-kincs vándorkiállítását minden eddiginél nagyobb érdeklődés kíséri a dunántúli városok múzeumaiban.

Tóth Sándor

Rengetegen kíváncsiak a kincsekre

Fotó: MTI/ Varga György

A Magyar Nemzeti Múzeum Seuso-vándorkiállítását eddig három dunántúli megyei jogú városban mutatták be: Székesfehérváron, Zalaegerszegen és Kaposváron, ahol január 21-én zárul a kincstárlat. A kiállító helyeken mindenhol nagy a kincs látogatottsága, ritkán tapasztalható, hogy sorban állnak az érdeklődők, ezrek jelentkeznek be előre a látogatói listákra, és a szomszédos megyékből is érkeznek megtekinteni a kiállítást. Igazi múzeumi turizmust jelent, hogy Székesfehérváron a Szent István Király Múzeumban több mint 27 ezren, Zalaegerszegen a Göcseji Múzeumban 20 ezren tekintették meg három hét alatt a Seuso-kincset, Kaposváron, a Rippl-Rónai Múzeumban pedig a kiállítás két hete alatt már megközelítették a 15 ezredik látogatót.

Rengetegen kíváncsiak a kincsekre
Fotós: MTI/ Varga György

A Seuso-vándorkiállítás január végétől az ország másik felében vendégeskedik, előbb Kecskeméten, majd Miskolcon és végül Nyíregyházán lesz látható a páratlan szépségű késő antik kollekció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában