Nyertes pályázat

2018.01.25. 15:08

Megújulhat a martonvásári Óvodamúzeum és a könyvtár

Hamarosan kezdődhet az Óvodamúzeum és a könyvtár megújítása, amelyre két nyertes pályázatnak köszönhetően kerülhet sor. 

Bokros Judit

óvodamûzeum

A Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ igazgatója, Pfiffer Zsuzsanna örömmel számolt be arról: sikeres lett az intézményegységeik fejlesztése érdekében tavaly beadott két pályázat, így összesen 125 millió forintot nyertek. A két projekt megvalósítása már februárban elindulhat, és várhatóan 2019 nyarán fejeződik be.

A pénzt 21. századi technológiai újításokra fordítják. A könyvtárt az új iskolaszárny elkészülése után a régi ebédlő épületébe költöztetik, a külső-és belső felújítást követően kezdődik majd meg az interaktív tér kialakítása. A tartalmat tekintve olyan szoftveres fejlesztéseket terveznek, amelyek segítik például a verstanulást, az idősek nyelvtanulását. Egyebek mellett lesznek új tabletek, e-könyv olvasók és laptopok is.

A könyvtár elköltözése után a következő lépés az Óvodamúzeum fejlesztése. A cél, hogy a hagyományos múzeumi ismeretterjesztő tevékenységet kiegészítve sokoldalú és élményszerű kulturális ismereteket nyújtsanak. Ezzel a látogatók az életkoruknak és érdeklődésüknek megfelelően ismerkedhetnek meg a magyar óvodaügy történetével. Betekintést nyerhetnek az egykori óvodák működésébe, megismerkedhetnek a gyermekek múltbeli életmódjával. Az érintőképernyős ismeretterjesztő terminálok, a virtuális valóság szemüvegek és számos high tech eszköz, szoftver beszerzése mind e célt szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában