Elismerés

2018.01.24. 21:50

Átadták a KÓTA-díjakat – Vox Mirabilis kórus is a díjazottak között

KÓTA-díjjal tüntették ki a napokban a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórust és Kneifel Imre tanárt, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI igazgatóját.

Szabó Zoltán

kota

Az elismeréseket január 21-én adták át a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének a magyar kultúra napja alkalmából rendezett hangversenyén, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. A fehérvári énekkart a kórus kategóriában díjazták.

Kneifel Imre Fotó: Fehér Gábor

A méltatás szerint a Vox Mirabilis Kamarakórus ma az egyike Magyarország legaktívabb, legkreatívabb együtteseinek, a kórus kiváló teljesítményét jelzi az Ars Magna minősítés is. Kneifel Imre a tanár kategória egyik díjazottja lett. Őt többek között tanári, intézményvezetői tevékenyégéért, áldozatos munkájáért, az iskola sok elismerést szerző kórusaiért, fesztiválok szervezésért tartották méltónak az elismerésre.

A Vox Mirabilis Kamarakórus karnagya, Zemlényi Katica vette át a KÓTA-díjat Fotó: a kórus

A KÓTA-díj megalapítását 2004-ben határozta el a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége. A díjat – amelyet a nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet legkiválóbb képviselői nyerhetnek el minden esztendőben – tizenegy kategóriában szavazza meg az elnökség a Művészeti Bizottság, a Tanácsadó Testület és a szakbizottságok felterjesztései alapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában