Legtehetségesebb

2017.12.03. 19:56

Závada Péter kapta immár ötödszörre az Irodalmi Ösztöndíjat

Závada Péter költő lett az ötödik alkalommal átadott Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei győztese – jelentette be a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj kuratóriuma a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Szabó Zoltán

A kuratórium szűkített listáján, a három jelölt között ott volt a székesfehérvári író, szerkesztő Czinki Ferenc, illetve Potozky László is. Závada Péter pedig már harmadszor szerepelt ezen a listán. Az alapító jelenlétében megrendezett díjátadón Keresztury Tibor, a kuratórium elnöke méltatta a díjazott munkásságát. (A kuratórium másik két tagja Parti Nagy Lajos költő, író és Szilasi László író, irodalomtörténész, tanszékvezető egyetemi tanár volt.)

Az ösztöndíj célja a legtehetségesebb pályakezdők, a már rendszeresen publikáló, a tárgyévben új kötettel jelentkező, 35 évesnél nem idősebb szerzők támogatása. A díjazott a pénzjutalom mellett lehetőséget kap egy hónapos stuttgarti alkotói tartózkodásra, továbbá az elismerés kiegészül az egy hónapos berlini ösztöndíjjal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában