A cselekvés díja

2017.12.03. 09:32

Szabadtéri kiállítás nyílt a fehérvári Városház téren

Szombaton nyitották meg ünnepélyesen az idei Jószolgálat-díj tizenhárom kitüntetettjét bemutató szabadtéri tárlatot, amely Székesfehérváron, a Városház téren látható.

Gábor Gina

Díjazottak

A nagyközönség a vándorkiállításon – amit eddig Budapesten mutattak be – a fotók jóvoltából megismerheti a díjazottakat, köztük a székesfehérvári kitüntetetteket és tevékenységüket: Magyar Lászlót, a fogyatékkal élőkért végzett szociális munka egyéni kategóriájának győztesét, a Szent Kristóf ház alapítóját és vezetőjét valamint a fehérvári Szent Imre Iskolaházat, a családokért végzett szociális munka intézményi kategóriájának nyertesét.

Magyar László, a Szent Kristóf Ház vezetője a szabadtéri tárlaton

A Jószolgálat-díjat a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány hozta létre. A tárlatnyitó előtt, a Ciszterci Szent István Gimnáziumban rendezett ünnepségen az alapítvány kuratóriumának elnöke, Twickel György elmondta: szociális munkásként is tevékenykedő édesanyja, Twickel-Zichy Mária példaértékű tevékenysége emlékére hozta létre a díjat, annak érdekében, hogy elismerést kaphassanak mindazok akik a legkülönbözőbb területeken önkéntes vagy hivatásos szociális munkásként dolgoznak a rászorultakért. Hozzátette: ez a vidék, Fejér megye különösen kedves a számára, mert a Zichy-családnak Sárbogárd mellett, Nagyhörcsökpusztán volt egykor birtoka, ott van a családi sírbolt is. Hozzátette, a nagymúltú Zichy- és Twickel-család is mindig arra törekedett, hogy segítse a rászorulókat. Alapítványt hozott létre, templomot, iskolát építtetett, jótékonysági intézményeket segített. Hangsúlyozta: ő maga is fontosnak tartja, hogy ebben a szellemben tevékenykedjék.

A Szent Imre iskolaház képviselői: Németh Ibolya, Komlós Klaudia Fotó: Pesti Tamás

A hajdani kastélyból alig maradt valami, a tárgyak, épületek elpusztulhatnak, de sokkal fontosabb az a munka, amit az elhivatottsággal tevékenykedő emberek, szervezetek a rászorulókért tesznek – sokkal fontosabb, hogy ennek a munkának nyoma maradjon, a cselekvést díjazzák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában