ajándék a megnyugvás

2017.12.29. 12:00

Pitti Katalin dallal búcsúztatja az óévet Isztiméren

Csütörtökön este a Szent Anna templomban lépett fel a Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész.

Nagy Zoltán Péter

Pitti Katalin az isztiméri templomban

Megnyugodni, csillapodni tudni kell, s erre a legalkalmasabb hely az Isten háza, ahol zene, mese, népi mondóka szól. Ha mindezt olyan művésztől kapja meg a hallgatóság, mint Pitti Katalin, akkor azt nyugodtan nevezhetjük ajándéknak! Csütörtökön este a Szent Anna templomban lépett fel a Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész. A fellépés előtt kérdeztük, hogy házi dalokat hallunk-e majd, mire Pitti Katalin azt mondta, nem az lesz a jellemző, népi dalok, versek, de csodálatos egyházi dalok is megszólalnak.

Pitti Katalin az isztiméri templomban Fotó: Nagy Zoltán Péter

Pitti Katalin csütörtökön kínálta kikapcsolódásra, elmerengésre szánt pihentető műsorát a Szent Anna templomban. Mórocz Tamás bodajki plébános a koncert előtt köszönetet mondott Isztimér közösségének. – Ezt az előadást nem lehetne most megtartani, ha a pár éve meghibásodott orgona felújítási költségeit nem adta volna össze adományokból az isztiméri közösség – mondta a koncert megkezdése előtt Mórocz Tamás plébános.

Pitti Katalin az isztiméri templomban több száz hallgató előtt énekelt, mondott verset Fotó: nzp

Pitti Katalin olyan költeménnyel kezdte előadását, amelyben népünk az egyenjogúságot hirdeti, mert népünk szent edényében tej és vér van. A tej az anyaság, a vér az apaság jelképe. Az érdemes művész operaénekes népi dalokkal folytatta műsorát az oltár előtt állva.

A faluból, de más településekről is elzarándokolt hallgatóság száma igazolta, hogy az emberek ma még fogékonyak az érzésre, a tisztasággal töltött művészetre.

 

Pitti Katalin segítségére volt Tóka Szabolcs orgonaművész, aki a templom megújított és kijavított orgonáján kísérte a Liszt Ferenc-díjas művésznőt. Elhangoztak egyházi énekek, operadalok, Boldogasszonyt éltető énekek.

A templomlátogatók azzal mehettek haza, hogy a művésznő elérte vágyát, megnyugodtak, megbékéltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában