Érem a legkiválóbbnak

2017.11.06. 20:35

A könyvtáros, aki a vakációját is katalogizálással töltötte

SZÉKESFEHÉRVÁR – Szakmai műhelynapot rendeztek tegnap a Vörösmarty Mihály Könyvtárban a megye könyvtárosai számára. A tanácskozás az idén is a Tóth György Emlékérem ünnepélyes átadásával vette kezdetét.

Gábor Gina

Jobbra: Tácziné Bartos Barbara, az idei Tóth György Emlékérmes. Olvasóklubot vezet nyugdíjasoknak, fogyatékos fiatalokkal foglalkozik, emellett hobbijára, a versenytáncra is jut ideje

Fotó: ÖKK

A Vörösmarty Mihály Könyvtárban 2002-ben hozták létre a Tóth György Emlékérmet, a megye közkönyvtáraiban dolgozók munkájának erkölcsi elismeréseként. Az emlékérmet öttagú kuratórium ítéli oda azoknak a szakembereknek, akik sokat tettek a könyvtárhasználók magas szintű kiszolgálásáért.

Az idén a Vörösmarty könyvtár Mészöly utcai Tagkönyvtárát vezető Tácziné Bartos Barbarának ítélték oda az emlékérmet. Tácziné 1983 óta dolgozik könyvtárban: már a gimnáziumban középfokú könyvtári végzettséget szerzett, érettségi után pedig azért jelentkezett a fehérvári városi könyvtárba, hogy gyakorlatot szerezzen. Előbb a Széna téri könyvtárban dolgozott, majd a József utcai tagkönyvtár vezetője volt, közben idegenvezetői végzettséget is szerzett. Később a Sziget utcai általános iskolában működő fiókkönyvtár vezetőjeként sokat tett az olvasás népszerűsítéséért, az ő ötlete alapján jött létre a könyvtár gyermek részlege. A Mészöly utcai tagkönyvtárat 1999 óta vezeti, sokféle foglalkozást szervez. Olvasóklubot vezet a Szárazréti idősek otthonában, nyári szabadsága alatt katalogizálta a könyvtárukat. Havonta tart foglalkozást a Szent Kristóf Ház maroshegyi napközijében is, fogyatékos fiataloknak. De Tácziné Bartos Barbarának a családja mellett arra is jut ideje, hogy a férjével társastánc versenyeken induljon, senior kategóriában – hallottuk a méltatásban.

Jobbra: Tácziné Bartos Barbara, az idei Tóth György Emlékérmes. Olvasóklubot vezet nyugdíjasoknak, fogyatékos fiatalokkal foglalkozik, emellett hobbijára, a versenytáncra is jut ideje

A továbbképzésen átadták a KSZR-díjat is. A KSZR a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer, amely az 5 ezer főnél kevesebb lakosú települések minőségi könyvtári szolgáltatásáért jött létre. A megyében 74 település csatlakozott hozzá, a szakmai felügyeletet a fehérvári könyvtár látja el. Az idén a legjobbnak a bakonycsernyei könyvtár bizonyult, ahol Valásekné Kaszner Tímea látja el a könyvtárosi feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában