Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar

2017.11.06. 11:10

Superman és Indiana Jones – Nagy siker volt a filmzene koncert

Filmzenékből összeállított koncertprogrammal nem lehet hibázni. A Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar estjéhez azonban pluszként még hangszerkiállítás is társult vasárnap.

Kocsis Noémi

gjgj

Jókor lenni jó helyen: garantált siker. Az előadó, immár 28 esztendős együttes, a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar és a közönség ott volt az egykori főiskolai épület nagyaulájából avanzsált szimfonikus zenekari nagyteremben, de ez éppen csak megfelelő, semmiképpen nem jó hely volt az eseményre. Mivel ugyanis, mint említettük, filmzenei koncerttel nem lehet melléfogni, gyakorlatilag a nézők a csilláron is lógtak volna, ha a nagyterem mennyezetében nem süllyesztett világítótesteket építettek volna be. Persze jó koncert esetén a kellemetlenségeket feledteti a zenészek együtthangzása és lelkesedése, no meg persze a műsor (és várjuk a városban a végre méltó méretű és kialakítású hangversenytermet).

A fúvószenekar előtt a kisdiákok játszottak néhány filmzenedarabot, közben az előtérben zenetörténeti tárlat is volt Fotó: Fehér G.

A Karib-tenger kalózai, Superman, a Volt egyszer egy vadnyugat, a Titanic, a Rendőrakadémia és még jó néhány világsláger hangzott fel a Hámori János vezényelte zenekar tolmácsolásában (Falvay Miklós vetített hozzá) s nem maradhatott el a sokak arcára mosolyt csaló magyaros blokk sem: Wolf Péter örökifjú Vuk muzsikája, vagy Balázs Árpád Kockásfülű nyula zenekarra hangszerelve méltán aratott sikert a mai szülőgenerációt képviselőknél. A végső blokkba pedig igazi nagyágyú John Williams klasszikusok kerültek, az Indiana Jones-filmek és a Star Wars epizódok főcímzenéje után bizony nem eresztette el a közönség egykönnyen a zenekart, szólt is a ráadás. A fúvósegyüttest legközelebb december 17-én a ciszter templomban, karácsonyi koncerten hallhatjuk. kn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában