rendezvény

2017.11.21. 16:15

Hétvégén tartják a Gregor-énekversenyt Székesfehérváron

Ötödször ad otthont a város hétvégén az Országos Gregor József Énekversenynek. A helyszín a Hermann László zeneiskola lesz.

Bokros Judit

A szervezők kedden, a Hiemer-házban számoltak be az V. Országos Gregor József Énekverseny részleteiről.

Brájer Éva alpolgármester kifejezte: a város önkormányzata továbbra is támogatja a színvonalas rendezvényt. Palócz Réka, a szervező és házigazda Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI igazgatója elmondta: kiemelt rendezvényük az országos énekverseny, amelyre nem csupán az országból, hanem még a határon túlról is érkeznek résztvevők. A fiatalok különböző kategóriákban versenghetnek, s különlegesség, hogy itt a magán úton tanulók is megmutathatják magukat.

Az iskola magán énektanára, a verseny művészeti vezetője, László Szilvia felidézte a kezdeteket, amikor a kiváló operaénekes, Gregor József még konzulensként vett részt a tehetséggondozásban. A verseny az ő támogatásával indulhatott el, halála után pedig a zeneiskola vezetése azonnal felkarolta azt.

– Itt a cél kifejezetten a tehetséggondozás, alap és középfokon. Kiemelten fontosnak tartjuk a szakmaiságot, ezért elismert művészek segítik munkánkat. Az idei versenyre huszonkét intézményből 67 versenyző jelentkezett – tudhattuk meg László Szilviától.

A november 24-én, pénteken kezdődő megmérettetés keretében, aznap 19 órától ünnepi díszhangversenyt rendeznek a Hiemer-ház báltermében. Itt a verseny korábbi, fehérvári díjazottjai – Sellei Etelka, Zemlényi Eszter, Katona Lóránt – lépnek föl. Közreműködik Vasvári Tamás zongoraművész és Farkas Mira hárfaművész. A fiatalok szombaton versengenek tovább az iskolában, a döntő pedig vasárnap 10 órakor kezdődik. A gálát és a díjkiosztót 15 órakor tartják. A verseny és a hangverseny nyitott, mindenkit szívesen látnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában