sikert sikerre halmoznak

2017.11.22. 09:30

Spontán alakult férfikórus Fehérváron

Huszadik születésnapját ünnepli az Arconic-Köfém Nyugdíjas Klub Férfikórusa, akik a jeles esemény kapcsán dalostalálkozót szerveztek.

Szanyi-Nagy Judit

Az Arconic-Köfém Nyugdíjas Klub Férfikórusa hetedmagával ünnepelt az évfordulón

Fotó: Fehér Gábor

Immár két évtizede, spontán alakult meg a férfikórus, melyet a nyugdíjba vonult, ám igencsak lelkes és daloskedvű idősek alapítottak – tudtuk meg Beke Károlytól, az Arconic-Köfém Nyugdíjas Klub vezetőjétől.

Kezdetben hetente találkoztak, énekeltek és jártak színházba. Aztán a művelődési ház akkori vezetője, Mazák Gyula úgy látta: a tagok többre is képesek. Olyannyira, hogy érdemes lenne indulniuk a helyi Ki-Mit-Tud?-on.

Így először, egy éven át Kneifel Ferenc karnagy vezényelte a kórust, akit később – a mostani ünnepségen is megjelent – Horányi Ottília követett. A jelenlegi karnagy, Mihály György pedig már tizennyolc éve irányítja a kórust, amely az eltelt évtizedek alatt számos díjat bezsebelt.

Az Arconic-Köfém Nyugdíjas Klub Férfikórusa hetedmagával ünnepelt az évfordulón

Az Országos Minősítő Versenyen 2002-ben arany, 2003-ban pedig ezüst fokozatot értek el, továbbá 2006-ban megszerezték az Aranypáva nagydíjat is.

A tizenhat főből álló férfikórus tagjai sokat tesznek azért, hogy a kórus jól működjön: amellett, hogy heti egyszer próbálnak, a szabadidejük nagy részét is a klub, az énekkar életének szentelik – hangsúlyozza Beke Károly.

Hat együttessel ápolnak szorosabb kapcsolatot, velük rendszeresen találkoznak, és amikor csak lehet, kölcsönösen fellépnek egymás rendezvényein.

Ennek köszönhetően a Baracsi Vegyes Kórust, a Hantosi Férfi Kórust, a Honvéd Nőszirom Együttest, a Pákozdi Kórust (közösen a citerazenekarral), a Sárosdi Vegyes Kórust, valamint a Köfém Néptánccsoportját és Harmonika Trióját is meghívták a szülinapi rendezvényre. A kiváló hangulatú, többórás zenélést egy közös ebéd és muzsikálás zárta.

- A művelődési házban működő kórus tagjai egyben az 1978 óta működő nyugdíjasklub tagjai is. A mintegy százharminc főt magában foglaló klub élete változatos: megünneplik a társadalmi évfordulókat, a névnapokat, születésnapokat, és számos kulturális programmal is készülnek. Megemlékeznek például a kultúra és a költészet napjáról is – sorolja az aktív mindennapokhoz kapcsolódó eseményeket Simon József, a Köfém Művelődési Ház vezetője.

Beke Károly, a nyugdíjasklub vezetője
Fotós: Fehér Gábor

A nyugdíjasklub és a férfikórus sikerét jól mutatja: a városon és a megyén túl Budapesten, sőt a határon kívül, így a Vajdaságban is adtak már műsort, a néptáncosokkal karöltve. Természetesen nagy sikert arattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában