kötetbemutató

2017.10.22. 14:49

Vighék – életutak a rendszerváltáson innen

A fehérvári származású Izinger Anna két életinterjút tartalmazó kötetét mutatták be szombaton kora este a Felsővároson. Azért ott, mert az egyik szereplő szorosan kötődik a városrészhez.

Bokros Judit

A Felsővárosi Közösségi Ház megtelt a városrészben élőkkel és a kíváncsi érdeklődőkkel, érintettekkel Izinger Anna kötetbemutatóján. A szerző ugyan nem tudott megjelenni az eseményen, ám a könyv egyik főszereplője, Vigh „Juci”, Juci néni elmesélte a kötet keletkezésének történetét Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnökének kérdéseire válaszolva.

Mint kiderült, egy zalai házaspár és Juci néni élettörténete olvasható a könyvben. A szerző az életinterjúkat a rendszerváltás környékén vette föl, így a sorsokból jól kirajzolódnak a régi paraszti világ s a szocializmus jellegzetességei, illetve a várakozás az új világgal szemben.

Balra Vigh Juci, akit Bobory Zoltán kérdezett gyermekkoráról, felnőtté válásáról, aktív éveiről (Fotó: Fehér Gábor)

A hallgatóság soraiban ülő sok-sok ismerős, akik közül többen részesei voltak a történéseknek – amelyekből mára lényegében történelem lett -, érdeklődve hallgatta Juci néni emlékezéseit.

A bemutató után a helyi asszonyok által készített finomságok fogyasztása közepette lehetett beszélgetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában