Irány a vízpart!

2018.05.20. 15:26

Elindult a szezon a Velencei-tónál (galéria+videó)

Az elmúlt napok kissé hűvösebb időjárása után pünkösdvasárnap szikrázó napsütés és nyárias meleg fogadta a megye lakóit.

Elekes Gergő

Habár az emberek többsége inkább napozott, volt, aki már megmártózott a vízben

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Kihasználtuk hát mi is a kellemes időjárást, és útnak indultunk a Velencei-tó irányába.

Székesfehérvárt elhagyva szinte azonnal észleltük, hogy rengeteg kerékpáros lepte el a kedvelt nyaralóhely környékét, gyakorlatilag Agárdtól a Velence korzóig kerülgettük a drótszamárral közlekedőket, akik közt egyaránt láttunk időset és fiatalt, nőt és férfit.

A tó környékét szó szerint ellepték a kerékpárosok
Fotós: Elekes Gergő / Feol.hu

Amint megérkeztünk célállomásunkhoz, színültig megtelt parkolókkal, ínycsiklandozó illatokkal és igazi tömeggel találtuk szembe magunkat.

Habár az emberek többsége inkább napozott, volt, aki már megmártózott a vízben
Fotós: Elekes Gergő / Feol.hu

A napsütést és a hosszú hétvége adta lehetőségeket kihasználva sokan látogattak el az amerikai filmekben látott homokos tengerparthoz hasonló Velence korzóra, és habár a víz hőmérséklete még nem volt a legalkalmasabb a fürdőzéshez (21 °C) , voltak olyan vállalkozó szelleműek, akik már megmártóztak a habok közt. A vizet kissé hidegnek találó hölgyek és urak mindeközben a lágy nyári szellőben barnították bőrüket.

Nekünk kicsit még hideg volt a víz, de a lábunkat azért belelógattuk
Fotós: Elekes Gergő / Feol.hu

Pár méterrel odébb az extrém sportok kedvelői múlatták az időt, hiszen a Velence Vízisí és Wakeboard Pálya ezúttal is csurig volt látogatókkal, akik alig várták, hogy deszkára pattanjanak és hasíthassák a habokat. Rendkívül ügyes és profi síelőket láthattunk, még akkor is, ha pár esetben bizony nem maradt el a vizes fürdő sem...

Elképesztően látványos és szórakoztató műsort nyújtottak a parton pihenőknek a vízisíelők
Fotós: Elekes Gergő / Feol.hu

Természetesen a tó állandó „lakói”, a horgászok sem hűvös otthonaikban töltötték az időt, alig volt olyan pontja a partszakasznak, ahol ne ütköztünk volna bele legalább egy pecásba, aki épp azon ügyködött, hogy a horgára akadjon egy jó ponty, keszeg vagy kárász.

Vízibickli, az örök sláger
Fotós: Elekes Gergő / Feol.hu

Érdemes kihasználni tehát a jó időt, hiszen az előrejelzések szerint pünkösdhétfőn hasonló időjárásra számíthatunk!

 

Önök is kint voltak a parton? Esetleg fotóztak is? Küldjék el képeiket a [email protected] e-mail címre, mi pedig közzétesszük őket portálunkon!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában