Teleki gimnázium

2017.10.18. 18:15

Várják a csatlakozókat az emlékfutásra

Október 21-én, szombaton érkeznek meg Párizsból a Teleki gimnázium által rendezett emlékfutás résztvevői.

B. Kiss László

Teleki Blanka párizsi sírja az iskola zászlójával

Forrás: Az iskola

Névadója, Teleki Blanka halálának (1862. október 23.) 155. évfordulója alkalmából emlékfutást rendez a fehérvári oktatási intézmény Párizs – Székesfehérvár útvonalon. október 14. és 21. között. A staféta, Teleki Blanka a montparnasse-i temetőből levő sírjától indult és október 21-én, szombaton ér Fehérvárra. A szervezők várják a csatlakozókat, s különösen számítanak rájuk a staféta finisében szombaton.

Teleki Blanka párizsi sírja az iskola zászlójával
Forrás: Az iskola

A közös futáshoz Bakonycsernye és Súr között, a Fehérvártól 42,2 kilométerre levő csatlakozási ponton 8 órakor lehet csatlakozni, Bodajk és Fehérvárcsurgó között 21 kilométerre a céltól 10 órakor. Iszkaszentgyörgyön a körforgalomnál az utolsó 10 kilométerre 11 órakor. Fehérváron az Új Csóri úton, az iszkai elágazásnál 11 óra 30-kor. A Palotai út a körforgalom felőli végénél, 3 kilométeres hosszra 11 óra 45-kor. A Zichy liget Mészöly utcai sarkánál pedig az utolsó egy kilométeres futásra 11 óra 50-kor lehet csatlakozni. A csatlakozókat kérik, hogy regisztráljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában