Üzletláncé lett a márka

2018.02.17. 08:30

Tízmilliárdot költött a fehérvári üzemre az Alföldi Tej

Az Aldi megvásárolta a fehérvári székhelyű Alföldi Tej Kft. Kokárdás nevű márkáját – jelentették be pénteken.

B. Kiss László

ss

A márka megvásárlásáról pénteken, az Alföldi Tejnél tartott sajtótájékoztatót Bernhard Haider, az Aldi magyarországi üzletláncának ügyvezetője, valamint Mélykuti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezetője. Az Alföldi Tej több mint 10 éve. az áruházlánc magyarországi megjelenése óta beszállítója az Aldinak. Az Alföldi Tej 2015-ben hozta létre a Kokárdás nevezetű brandet. A márkához tartozó termékeken piros-fehér-zöld kokárda jelzi, hogy a gyártó magyar alapanyagot dolgoz fel Magyarországon, magyar munkaerővel. A termékcsaládból elsőként a 1,5 százalékos UHT tej került a boltok polcaira, ma már azonban 12 különböző tejtermék visel kokárdát – hangzott el a tájékoztatón.

– Miért vásárolta meg az Aldi a magyar márkát? – kérdezte lapunk munkatársa Bernhard Haidertől.

A sajtótájékoztató résztvevőinek üzemlátogatásra is módjuk nyílt Fotó: Pesti Tamás

A termékcsaládhoz fűződő jogok megvásárlása után az áruházlánc olyan tejtermékeket is árulhat Kokárdás név alatt, amelyeket nem az Alföldi Tej Kft. gyárt. Így például túró rudit és trappista sajtot – hangzott a válasz. Az Aldi hazánkban egyébként először vásárolt meg magyar márkát. A vételár üzleti titok.

Az Alföldi Tejet 2003-ban 23 tejtermelő gazda alapította. Üzemük ekkor még nem volt. A székesfehérvári tejüzemet 2005-ben, a korábbi tulajdonos, a Parmalat csődbejutását követően a csődbiztostól vásárolták meg. Az elmúlt években aztán mintegy 10 milliárd forintot költöttek az üzemre – mondta el a sajtótájékoztatón Mélykuti Tibor. Az Alfölfi Tej, melyhez időközben több mint 100 tejtermelő csatlakozott, 2015-ben vette meg a debreceni tejüzemet, ahol – mintegy 12 milliárd forint beruházásával – sajtgyárat és porítóüzemet építenek. A cég árbevétele tavaly elérte az 53 milliárd forintot, a két üzemben pedig összesen 630-an dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában