Sztrájk

2017.09.12. 08:30

Lesz újabb Tescos sztrájk?

A Tesco vezetése és a cégnél működő két munkavállalói érdekképviselet képviselői október 2-án folytatják az egyeztetést. Addig nem lesz újabb sztrájk.

V. Varga József

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke követeléseik közül kiemelte a 25 százalékos béremelést, a 15 százalékos létszámbővítést és az áruházláncnál régóta dolgozó munkavállalók megbecsülését. Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete sztrájkbizottságának elnöke arról tájékoztatott, hogy a Tescónál működő szakszervezetek vezetőivel szerdán videókonferencián egyeztet majd a cég közép-európai vezérigazgatója, aki Nagy-Britanniában a Tesco igazgatóságának is tagja. A tárgyalás a magyarországi helyzet pontos bemutatását szolgálja. A Fejér Megyei Hírlapban és a feol.hu oldalon a hétvégén folyamatosan végigkísértük a sztrájk fejleményeit. Szombaton délelőtt 20, estére 30 üzlet zárta be kapuit az országosan működő 206-ból – tudatta lapunkkal szombaton este az áruházlánc kommunikációs osztálya. Szintén a Tesco tájékoztatása szerint: Fejér megyében, pénteken a bicskei, szombaton a székesfehérvári, Palotai úti üzletük tartott zárva. Olvasóinktól ellenben úgy értesültünk, hogy pénteken Fehérváron mindkét Tescóban sztrájkoltak a dolgozók, a kis Tescót pedig este be is zárták. Sztrájk volt a dunaújvárosi áruházban is – jelezték a Hírlapnak olvasóink -, ugyanúgy, mint a sárbogárdi áruházban. A dél-mezőföldi városban pénteken este nem dolgoztak a kasszások, ott árválkodtak a sok esetben hússal és más romlandó termékkel is megpakolt kosarak. Információink szerint a KASZ-nak 2500, a KDFSZ-nek 1000 tagja van. A 206 Tesco üzletből 112 hipermarket, a cég mintegy 20 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában