Testmozgás

2017.09.22. 18:57

Székesfehérvár idén is csatlakozik a sporthéthez

SZÉKESFEHÉRVÁR Idén harmadik alkalommal csatlakozik az Európai Sporthéthez.

ÖKK

A fehérvári részvétel alapját a Nyitott tornatermek program adja, hiszen ez a program az év csaknem teljes egészében több ezer embert mozgat meg

Fotó: FMH-archív

A Nyitott tornatermek programjaira alapozva szeptember 23. és 30. között is számos sportolási lehetőség várja a város

lakóit.

Az Európai Bizottság kezdeményezése volt két éve, hogy a kontinensen legyen egy, sportra alapozott hét, amelyen bárki elkötelezheti magát a mozgásgazdag életmód mellett, vagy jelezheti elkötelezettségét. Számos ismert európai sportoló csatlakozott a kezdeményezéshez, brüsszeli találkozójukon ott volt például Christian Karembeu francia világbajnok labdarúgó. Magyarországon a Magyar Szabadidősport Szövetség fogja össze az eseményt, amelyhez egyénileg és csoportosan is bárki csatlakozhat. Ehhez semmi mást nem kell tenni, mint sportolni és ezt lehetőleg dokumentálni.

Már elindult a #BeActive fotó/videó kihívás, melynek lényege a sportolásról készített személyes fénykép vagy videó megosztása a közösségi oldalakon, a személyes profilokon. Ahhoz, hogy kiderüljön, Magyarországon mennyien sportolnak, a #BeActiveHU hashtaget kell feltüntetni a tartalmak mellett. A feltöltők között az Európai Bizottság munkatársai nyereményeket sorsolnak ki. A szervezők három #BeActive díjat is kiosztanak majd: oktatási, munkahelyi és helyi közösségépítő („local hero”) kategóriában. Utóbbiban olyan „helyi hőst” lehetett ajánlani az Európai Bizottság figyelmébe, aki kiemelkedően motiválja környezetét az aktív életmódra és látványos eredményeket ér el ezen a területen. Továbbá folyamatosan várják a szervezők a különböző személyes, a sporthét üzenetéhez kapcsolódó történeteket is, amelyeket megosztanak az európai nagyközönséggel. Átfogó Facebook-eseményt hoztak létre a sporthétre, ehhez is bárki csatlakozhat.

A kezdeményezéshez kapcsolódva szeptember 23. és 30. között is számos sportolási lehetőség várja a város lakóit. A sporthét a Kihívás napjához hasonlítható, de nem egyetlen nap, hanem egy hét sportos aktivitását méri. A fehérvári részvétel alapját a Nyitott tornatermek program adja, hiszen ez a program az év csaknem teljes egészében több ezer embert mozgat meg.

Az Európai Sporthét történéseiről részletesebben a www.europaisporthet.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában