Közterületi csalók

2017.11.21. 07:00

Gyalogosokat zaklattak az árusok Székesfehérváron

Nem szeretne jó minőségű pamutzoknit, vagy olcsó, de minőségi parfümöt? – viszonylag sűrűn hallható volt ez a kérdés a nemrég elfogott közterületi árusoktól.

Szanyi-Nagy Judit, ÖKK

Az ominózus táska több mindent rejtett

Fotó: FMH-archív

Illegális közterületi árusokat kaptak el Székesfehérváron, a térfigyelő kamerarendszernek köszönhetően. Mindkét eset a Belváros közvetlen közelében történt, az árusok a járókelőket zaklató módon kínálták különféle árucikkeiket. A felderítés újabb jó példája a közterület-felügyelet és a rendőrség együttműködésének – áll az ÖKK közleményében, amelyben arra világítanak rá, hogy garázdaságok felderítésében is segítettek a közterület-felügyelők.

Az egyik esetben az engedély nélkül árusító személyeket egy Rákóczi úti üzletház előtt fedezték fel a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeletén működtetett térfigyelő központ munkatársai még szerda délután. Az árusok a járókelőket zaklató módon próbálták meg eladni különféle árucikkeiket, többek között ágyneműt, fehérneműt és zoknikat. A közterület-felügyelők értesítették a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre vonultak. Ezt észlelve az árusok menekülni kezdtek. A rendőrök végül öt személyt kísértek ki az üzletházból, majd előállították őket a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon. Az árut a rendőrök lefoglalták – írták.

Ugyanitt egy másik, hasonló esetet is taglalnak, amely nemrég az Alba Plaza előtt történt. A térfigyelő rendszernek köszönhetően három, szintén engedély nélküli árust kaptak el a közterület-felügyelők, akik az árut visszatartották, a helyszínen jegyzőkönyvet vettek fel, és eljárást kezdeményeztek.

Mint rámutattak: a közbiztonság javulását tükrözi, hogy két garázdaság felderítésében is segített a közterület-felügyelet és az általa működtetett fehérvári kamerarendszer az elmúlt hetekben. Az autóbusz-pályaudvar közvetlen közelében alkoholt fogyasztott, ittasan dühöngött és vizelt egy férfi, egy másik esetben pedig dulakodás történt több személy között. Mindkétszer a térfigyelő központ munkatársai észlelték a garázdaságot, és értesítették járőröző kollégáikat, akik kényszerítő eszköz, bilincs alkalmazása után előállították a személyeket a rendőrkapitányságon.

Herczeg Márk

Török Ella

Setényi Milán

 

A pláza bejáratánál szoktam találkozni ezekkel az árusokkal. Általában parfümöt próbálnak meg eladni. Engem is megállított már egy, de nem volt erőszakos, megértette, hogy nem szeretnék vásárolni tőle.

 

Leginkább a pályaudvar környékén botlottam bele ilyen utcai árusokba, parfümöt árultak. Még soha nem szólítottak le, de a környékemen lévőket igen – ők általában szó nélkül elmentek mellettük.

A plázában és a piactéren is találkoztam már ilyen árusokkal. Leszólítottak már, de nem álltam meg nekik. Parfümöt szerettek volna eladni nekem, és úgy tudom, másoknál is ezzel próbálkoztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában