jegyzet

2018.02.22. 09:56

Királylányból delfin, avagy minek öltözzön be a gyerek farsangkor

Az óvodában húshagyó kedden volt a farsang.

Bokros Judit

Forrás: Pixabay

Maskara tekintetében idén nem történt akkora fordulat, mint tavaly. Akkor ugyanis a vágyott autójelmezt egy huszáros vágással fölváltotta a tündérkirálylány kosztümje.

A gyermek ezúttal eleve nem vitt bele túl nagy fantáziát a jelmezválasztásba: „Én királylány leszek.” „Megint? Jó.” A történet akkor kezdett bonyolódni, amikor pár héttel farsang előtt megnéztük a Jégvarázs című, kislányoknak manapság szinte kötelező animációs filmet, amelynek főszereplőit addigra már szinte személyes ismerősünkként kezeltük, mivel a lányos ruhákon, kiegészítőkön alig lehet más díszítést találni. Szóval, a négyéves közölte: Elza lesz.

Vagyis, a szőke főszereplő, aki kezével jeget, havat tud varázsolni, ám idővel ez a képessége válik a bonyodalmak forrásává. Ruhája leginkább kék, hótól csillámos, cipője szintén kék. Ilyen öltözéket kellett nekem pár nap alatt „varázsolni”. Nem mondhatnám, hogy nehéz volt, mivel mind a boltok, mind a kölcsönzők föl voltak készülve az Elza-őrületre, s a közösségi oldalas jelmezes csoportokból is meg lehetett szerezni szinte bármit.

Úgyhogy került fényes kék ruha hópelyhes fátyollal, kék kopogós cipő helyett azonban ezüst színű, balettcipőszerű lábbelit választottam. Ezzel le is tudtuk az idei farsangi mulatságot. Időközben a négyéves szerelembe esett a delfinekkel, és azt mondta: iskolásként delfinnek öltözik majd. Igaz, addig még legalább két óvodai farsang lesz. Hogy azokra milyen jelmez kell, arról ugye fogalmam sincs. Megnyugtató azonban, hogy az első iskolai delfinjelmez már biztosnak tűnik…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában