Fejlesztés

2017.12.10. 11:00

Jövőre kezdődhet az útfelújítás Káloz és Soponya között

Weisengruber Imre kálozi és Béndek József soponyai polgármester már az év elején jó hírrel fogadott: hosszú vajúdást követően végre megújulhat a településeket átszelő út mindkét belterületi szakasza.

V. Varga József

Káloz, december 8.: a 6307-es út földközelből

Fotó: V. Varga József

Az elöljárók, a lakosság és az arra közlekedők már az idei megvalósulásban bíztak („ha már lúd, legyen kövér” felkiáltással), de amint megtudtuk, a munkálatok 2018-ban kezdődhetnek meg.

A probléma immár több mint egy évtizedes, ahogy már beszámoltunk róla: a sokszor felemlegetett, négy települést (Aba, Káloz, Sárkeresztúr, Soponya) érintő szennyvízcsatornázás 2006-ban kezdődött , amelynek Kálozon és Soponyán fél útpályát érintő nyomait azóta sem sikerült eltünteti.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. lapunk érdeklődésére a napokban megerősítette, hogy jelenleg is tart a 6307-es jelű, Simontornya-Szabadbattyán összekötő út soponyai átkelési szakaszának 3,46 kilométeres, illetve kálozi átkelési szakaszának 2,3 kilométeres felújításához kapcsolódó projektek előkészítése. Tekintettel a téli üzemeltetési időszakra, a tervek szerint a két útszakasz kivitelezési munkálatai jövőre kezdődhetnek meg.

Káloz, december 8.: a 6307-es út földközelből
Fotós: V. Varga József

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs vezetője kifejtette: mindkét útszakasz esetében a beavatkozások érintik a meglévő burkolat profilmarását, majd a kötő- és a kopóréteg beépítését. A vízelvezetést a meglévő vízelvezetési rendszer jó karba helyezésével kívánják biztosítani, valamint a tervekben szerepel az útpadka rendezése is. Az érintett útszakaszokon lévő műtárgyak, átereszek, forgalomtechnikai jelzések szükség szerint megújulnak. A kivitelezési munkák kezdéséig a közlekedők türelmét és megértését kérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában