Vidékfejlesztés

2018.04.25. 12:00

Javítaná az élet minőségét a Mezőföld Helyi Közösség Egyesület

A Mezőföld Helyi Közösség Egyesülethez az Enyingi járás települései (köztük Enying városa) és a szomszédos Székesfehérvári járásból Polgárdi városa tartozik.

V. Varga József

A kislángi székhelyű egyesület a Miniszterelnökség által jóváhagyott Vidékfejlesztési stratégia alapján végzi munkáját – mondta el lapunknak Tóth Terézia elnök és Tóth Balázs munkaszervezet-vezető. A Vidéken élek, vidéken dolgozom elnevezésű pályázatra 24 kérelem érkezett, az összes forrásigény 141,6 millió forint. Turisztikai fejlesztésre 4-en pályáztak, 29,6 millió forint, a szabadidő eltöltésére alkalmas terek, rekreációs terek kialakítására és a meglévők fejlesztésére pedig 3-an, 26,2 millió forint értékben. A nonprofit szervezetek támogatására (eszközbeszerzés, kiadvány készítése) 5 kérelem érkezett, 5,6 millió forint, a települési közbiztonság növelésére (új térségi kamerarendszer kialakítása, meglévők fejlesztése) pedig 2 kérelem, 14,7 millió forint forrásigénnyel.

Várják a pályázatokat a hagyományőrző és kulturális rendezvények támogatására. Az egyesület 3 támogatási kérelmet nyújtott be a más térségekkel történő együttműködésre. A turistaútvonalak mentén kerékpáros pihenőparkok kialakítására 2 támogatási kérelmet adtak be, melyben együttműködő partnerük Ercsi, Jenő, Kőszárhegy, Lepsény, Mezőkomárom és Szabadhídvég önkormányzata. A projekt során hat pihenőpark készül. A Mezőföld és a Velencei-tó rejtett kincsei célterületen művészeti kiadvány, foglalkoztatófüzet, tini útikalauz és térkép megjelentetésére pályáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában