Megemlékezés

2017.10.21. 08:29

Iváncsai gondolatok ’56-ról

Az 1956. október 23-i forradalom 61. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést az iváncsai faluházban pénteken.

FMH

A jelenlévőket Molnár Tibor polgármester köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta: „1956-szellemisége, céljai, eszközei átalakultak, de jelen vannak mindennapjainkban. Ma nem kell fegyverrel harcolnunk a szabadságért, de most is arra kell törekednünk, hogy nemzeti öntudatunkat megőrizzük. Egy nép akkor lehet büszke múltjára és jelenére, akkor lehet sikeres jövőjében, ha hazugságoktól mentesen, a maga erejéből és hitéből táplálkozva építi fel országát.

Molnár Tibor polgármester beszéde közben Fotó: önkormányzat

Bár a világ szimpátiával figyelte nemzetünk függetlenségi harcát, segítségre mégsem számíthattunk, hiszen mindenki tétlenül nézte, hogy fojtják vérbe a magyar forradalmat. Ahogy akkor, ma is védenünk kell függetlenségünket, nemzeti önrendelkezésünket, hiszen ma is csak magunkra, a magyar emberek összefogására számíthatunk.”

A polgármester beszédét követően a jelenlevők ünnepi műsort láthattak a Szabad Ötletek Színháza előadásában, amelyben a szereplők tényszerűen, mégis megrendítően adták vissza a forradalom történéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában