Szerelem vagy foci?

2018.07.18. 10:00

A Sárosdi Napok alkalmából találkozott Bogyarét és Sárosd

Hivatalosan 10 éve írta alá Sárosd és a szlovákiai Bogyarét a testvértelepülési szerződést, de a kapcsolatok bő három évtizedre nyúlnak vissza.

Sági Zoltán

A sárosdi polgármester Dunkl Gergely és a testvértelepülés, Bogyarét polgármestere, Aradi Mónika

Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Azóta látogatják egymást az itteni és az ottani magyarok, felváltva, hol az egyikük, hol a másikuk országában. Az egész úgy kezdődött, hogy a sárosdi születésű Bodó József 1982-ben Bogyarétre nősült. Az évek során aztán több házasságkötés is tovább erősítette a két település jó viszonyát – bár utólag nehéz volna eldönteni, hogy a foci van-e előbb, vagy a szerelem, hiszen a házasságok közül is akad olyan, ami közös szurkolással kezdődött. A kapcsolatok elmélyülésének az évek során mindenesetre fontos katalizátora volt a foci is: az öregfiúk sok éve már, rendszeresen szerveznek találkozókat.

A sárosdi polgármester Dunkl Gergely és a testvértelepülés, Bogyarét polgármestere, Aradi Mónika
Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

– Elleshetjük egymás ötleteit, ki mit hogyan csinál – részletezte a kapcsolattartás előnyeit Aradi Mónika, Bogyarét polgármestere, aki épp kezdett volna szerénykedni, ám a sárosdi polgármester közbevágott: – Bogyarét lakosszáma csak 10 százaléka Sárosdénak, ám magyarságból ott több van, mint nálunk. Az ottaniak lelkesedése mindig feltölt bennünket, ott újra megtapasztaljuk, mit jelent magyarnak lenni.

– Hát igen, Gergő, mert nektek természetes, hogy magyarok vagytok, de nekünk meg kell harcolnunk érte – összegzett Aradi Mónika. A testvértelepülések mostani találkozójának apropója a hétvégi Sárosdi Napok voltak – na és a foci.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában