Újabb lépés

2024.06.10. 16:30

Önellátásra is alkalmas lesz a Sóstó Vadvédelmi Központ?

A közeljövőben akár teljes önellátással tud működni a Sóstó Vadvédelmi Központ épülete. A napokban a tetőre felkerült napelemekkel lesz teljes a rendszer.

S. Töttő Rita

Forrás: Mészáros Attila Facebook oldala

Ahogy arról a napokban hírt adott a körzet önkormányzati képviselője, Mészáros Attila, mostantól napelem látja el energiával a Sóstó Vadvédelmi Központ és Közösségi Ház épületeit. Mint közösségi oldalas nyilatkozatában fogalmazott, „Örülök, hogy újabb lépést tehettünk a központ üzemeltetési költségeinek csökkentése érdekében! Nagy öröm, hogy folyamatosan nő a központ látogatottsága és az ellátott madarak, állatok száma! Köszönöm a vadvédelmi központ munkatársainak folyamatos, kitartó munkáját”.

A feol.hu kérdésére Csete Gábor, az üzemeltetésért felelős Városgondnokság munkatársa elmondta: múlt héten megtörtént az E.on rákapcsolása is, így a hőszivattyúval, többrétegű szigeteléssel és padlófűtéssel ellátott épület a remények szerint akár teljes önellátásra is alkalmas lesz. Az első hónapok tapasztalataira persze azért még szükség van: az áramfelhasználás mértéke ugyanis függ az elkövetkezendő időjárástól is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában