Díjátadó

2024.06.10. 17:23

Óbudai Egyetem: a Robotikai hősök a dobogó legfelső fokán

Az átlagot messze felülmúló, kreatív megoldások születtek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának robotika versenyére, melynek előadásokkal tarkított díjátadóját hétfőn tartották az intézményben.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„A siker titka - TDK Orientációs Délután” címet kapta az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának június 10-i, hétfői programja, melyen többek között sor kerülhetett a Bejczy Antal Robotverseny díjátadó ünnepségére, valamint a megmérettetésre készített munkák bemutatására is. A kétfordulós versenyre első körben hét középiskolai csapat jelentkezett, melyek közül hat jutott tovább a második fordulóba – árulta el köszöntőjében Nagyné Hajnal Éva, aki az Alba Regia Műszaki Kar (AMK) Tudományos Diákkörével együtt szervezte meg a programot.

Fotó: Fehér Gábor  / Fejér Megyei Hírlap

- Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara elkötelezett a tehetséggondozás mellett, ezért évek óta működtet tehetséggondozó programokat. Ilyen az egyetem AMK Tehetséggondozó Pontja is, amely kiválóan akkreditált tehetségpont minősítést kapott nemrégiben – árulta el a szervező, aki a kar tudományos diákköri tevékenységét is kiemelte, jelezve a középiskolásoknak, hogy várják az érdeklődőket e területen is. A robotika verseny dobogós helyezettjei külön elismerésben részesültek:  harmadik lett a Széchenyi István Műszaki Technikum Mikrobi csapata, második a Vörösmarty Mihály Technikum VMgoLego csapata, a dobogó legfelső fokára pedig a Hunyadi Mátyás Technikum Robotikai hősök csapata jutott fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában