Értékes szavazófülkék

2024.06.11. 15:30

Még meg sem születtek, máris pihenni mentek a művek Fehérvárcsurgón

Egyedi ötlettel álltak elő a választások előtti napokban a Bakony lábánál fekvő településen. A szavazófülkék oldalát képező textileket festővászonnak használták, így a belépők azt is átgondolhatták, mi is a legfontosabb a szavazás során: maga Fehérvárcsurgó.

Palocsai Jenő

Az iskola diákjai kifejezetten olyan képeket alkottak, amik egyértelműen Fehérvárcsurgót mutatják be

Fotó: Önkormányzat

A Károlyi József Általános Iskola diákjai nemcsak szebbé tették a szavazófülkéket, hanem egyben rámutattak arra is, hogy milyen fontos és milyen szép az a hely, ahol élnek. Festővászoni szintre emelték fel a szavazófülkék egyenszínének monotonságát, és olyan művek születtek, amik kifejezetten Csurgóról mesélnek. Az egyik függönyön természetesen madarak szerepelnek, hiszen ezek a sokak számára kedves állatok kiemelten fontosak a csurgói embereknek, akik még madártanösvénnyel is büszkélkedhetnek.

Fotó: Önkormányzat

A másik alkotás a Károlyi-kastélyt és a sokak által látogatott, híres kastélykertben álló gloriett-et örökítette meg, ahogy hófehéren magasodik a csillogó tükrű, kék tó partján. Persze került a függönyökre számtalan virág, és egyéb motívum, de megjelent az egyik legaktuálisabb figura is. A Béke Királynője szobor nem csak azért fontos Csurgó számára, mert egy évente koszorúzott műemlék, hanem, mert ez a szobor annak is az emlékműve, hogy milyen jószándékú, másokat segítő, befogadó emberek éltek és élnek ma is Fehérvárcsurgón.

Fotó: Önkormányzat

Az ötlet az önkormányzattól, pontosabban a település jegyzőjétől érkezett, míg a művészek a helyi iskolások voltak. A nemrég született műveket egy ideig nem láthatja a nagyközönség, hiszen a szavazófülkéket már elbontották, de a vásznakat megőrzi a település, és mostantól minden szavazás ezen alkotások védelmében zajlik majd, tudtuk meg Temesvári Krisztián polgármestertől. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában