Körbekerekezett hegyek

2024.06.05. 14:00

Kerékpáros teljesítménytúra indul a Vértes mélyére Mórról

Az északi iparvárosból, az Ezerjó hazájából indul a VértesRing. A rendezvény a Ring Sorozat egyik állomása, melynek feltett szándéka, hogy körbekerekezzék a résztvevők az összes hegyet. A Vértes hegység meghódítása június 8-án történik, és a start, illetve a cél a Csókakői út 10. előtt lesz.

Palocsai Jenő

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A tavalyi évhez hasonlóan ebben az évben is megrendezik a VértesRing teljesítménytúrát. A kerékpározás Mórról indul és oda is érkezik vissza, de csak azt követően, hogy a résztvevők megismerték a Vértes minden fontosabb helyszínét.

A rendezvény szervezője a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) megbízásából az SDR-SurfCamping SE. A szövetség, illetve a sportegyesület közleményében hangsúlyozta.

–Az eseményre azok nevezését is várjuk, akik soha nem vettek még részt kerékpáros rendezvényen indulóként vagy nem rendelkeznek nagy kerékpáros rutinnal, hiszen az esemény elsősorban nem profiknak szól.–

A rajt ás a cél a móri Paulus Borház előtti tér, vagyis a Csókakői út 10. Két távon is indulhatnak a jelentkezők. Az egyik a hosszú táv, amely 89 km hosszú, 960 m szint mellett. Itt a frissítőpontok a 25. és a 60. km-nél várnak mindenkit. A másik a rövid táv, ahol 49 km-t kell teljesíteni, 540 m szint mellett. Itt csak egyetlen frissítőpont van közel féltávnál, vagyis 25. kilométerben.

Az útvonalat a szervezők biztosítják legfeljebb forgalomkorlátozás mellet, de útzár nem lesz. A biztonság érdekében a rendezvényen bukósisak viselése kötelező minden résztvevő számára, akik összlétszáma a négy meghirdetett kategóriára összesen 400 fő. Ezt fontos szem előtt tartani, mert ha valaki nem nevez időben, és a jelentkezők száma eléri a 400-at, automatikusan lezárul a nevezési felület, vagyis további nevezéseket nem tudnak elfogadni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában