A hűtőmágnes konkurenciája

2024.06.10. 18:00

Érmenyomó automatát állítottak szolgálatba Bodajkon

A Bakonyba érkező turisták, a Mária kegyhelyet látogató hívők, és a kálváriához igyekvő zarándokok miatt jelentős az idegenforgalom a városban, és mostantól nem csak a kegytárgy boltból tudnak hazavinni az utazók igazi, bodajki emléket, ajándékot, hanem az érmenyomó automatából is.

Palocsai Jenő

Fotó: Sinkó Viktória / Feol.hu

A zarándokszállás, a Szent Kút, a Mária Kegyhely és az épített értékeken túli természeti kincsek, a Bakony, a Gaja-völgy mind-mind csalogatja a turistákat Bodajkra. Hogy a kizárólag fizikailag fáradt vándorok és a lelkileg feltöltődött zarándokok vihessenek haza maguknak vagy éppen szeretteiknek valami Bodajkhoz köthető emléket, érmenyomót állított az önkormányzat a központban.    

– Az automatában négy bodajki szimbólumból lehet választani. Bízom abban, hogy nem csak a hozzánk érkező turisták, hanem a bodajki lakosság körében is népszerű lesz – fogalmazott Wurczinger Lóránt polgármester.

Fotó: Sinkó Viktória / Feol.hu

Mint megtudtuk, az automata csak bankkártyával működik, és mivel a 400 forintos ár a kipréselt 5 forintost is tartalmazza, így olcsóbb, mint másutt, ahol a jelenlegi legkisebb értékű érmét is a kereket forgatónak kell bedobni.

A kálvária tetején álló szoborcsoport van az egyik nyomaton, a négy választható között. A másikon a városháza van, míg a harmadikon a város címere. A negyedik nyomaton a Bodajki-tó szerepel, aminek ugyan voltak nehéz időszakai, de éppen újjászületés előtt áll, ahogy a környezete is.

Fotó: Sinkó Viktória / Feol.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában