Egy teafilternyi Kína

2024.05.13. 21:00

Teaszertartás a Képtárban

Különleges programot kínál kedd délutánra a Szent István Király Múzeum–Csók István Képtár, ahol Kínáé és a teáé lesz a főszerep. Érdemes ellátogatni a programra, hiszen nem egy hagyományos teadélutánról lesz szó.

Gombor Lili

A különleges ízek kedvelőinek érdemes ellátogatniuk május 14-én, kedden 15:00 órakor a Szent István Király Múzeum–Csók István Képtár Hétköznapi Rituálé–Kína és a teaszertartás című programjára. Az érdeklődők Máder Barna vezetésével belekóstolhatnak a hagyományos Gongfu-cha teaszertartás világába, valamint képes beszámolót láthatnak a dél-kínai Fujian tartományból a hétköznapokról, a tea szerepéről és Dehua városáról, ahonnan a mai Kína teáskanna termelésének túlnyomó többsége származik. 

A 15 órakor kezdődő teaszertartáson való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyen az első tíz jelentkező vehet részt. Regisztrálni a [email protected] e-mail címen lehetséges. A teaszertartáson és az utána következő 16 órakor kezdődő előadáson való részvétel a kiállításra megváltott érvényes jeggyel lehetséges. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában