Egy szívvel és egy lélekkel

2024.05.19. 20:00

Pünkösdi szentmisét celebrált a püspök Székesfehérváron (galéria)

Pünkösd ünnepén mutatott be szentmisét Spányi Antal, aki közben kiszolgáltatta a bérmálás szentségét a székváros fiataljainak. A Szent István király-székesegyház megtelt az ünneplőkkel, a bérmálókkal, illetve azok családjaival. A megyés püspök arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak együtt, szívvel-lélekkel.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A legnagyobb harang hívta a gyülekezet tagjait, hogy részt vehessenek a pünkösdi szentmisén. A zengő mély hangot a kisebb harangok kondulásai váltották fel, jelezvén, az ünnepi mise elkezdődött.

–Kérjük szívvel lélekkel Isten szent lelkét, amely összegyűjteni és megerősíteni akar bennünket, hogy segítségével legyünk tüzes lelkű, bátor tanúságtevő keresztények. Imádkozzunk egy szívvel, egy lélekkel. Ez a pünkösd az egyház, Isten örökségének születésnapja. És tényleg jó az egyházhoz tartozni, ahhoz, amelynek kétezer éves hagyománya van, amely ismeri az embert, és amely elmondja az ember üdvösségre vezető útját és segítséget is ad hozzá szentségeivel, imádságaival, kegyelmével–fogalmazott prédikációjában Spányi Antal megyéspüspök.

Majd falállt valamennyi bérmálkozó, hogy ünnepélyesen megerősítsék a hagyomány szerint feltett kérdésekre adott válaszokkal keresztségi fogadásukat. A fiatalok gyermekként, szüleik döntésének megfelelően lettek keresztények, és ezt az akkori döntést erősítették meg a város megjelent gyermekei.

–Isten megadja nekünk az erőt, hogy mindvégig, naponta egyre jobban és jobban kövessük Krisztust, egyre jobb példát mutassunk a világnak, egyre inkább legyünk a világban és a családban is Krisztus jó hírének, örömhírének kovásza. Legyünk a világban a bűntől, a rossztól megvédő só, és legyünk Krisztus fényének közvetítői. Mindezt saját lelkünkön keresztül adja nekünk az Isten, aki bátorít, aki fogja a kezünk, aki segít, és ha kell, naponta kezdjük újra a jobbra törekvést–látta el lelki útravalóval a bérmálkozó fiatalokat és a többi hívőt a megyéspüspök.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában